PESKOV: Abramovič igra ulogu kojom uspostavlja kontakte između ruske i ukrajinske strane

Ruski oligarh Roman Abramovič igra ulogu posrednika u rusko-ukrajinskim pregovorima koji su počeli u utorak u Istanbulu, potvrdio je Kremlj, te otklonio izvješća o tome da je otrovan.

– Abramovič igra ulogu kojom uspostavlja kontakte između ruske i ukrajinske strane, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

– On je nazočan u Istanbulu, iako nije službeni član ruske delegacije, dodao je.

U utorak se u Istanbulu održavaju pregovori Rusije i Ukrajine, prvi uživo nakon više od dva tjedna.Peskov je također odbacio pisanje američkog dnevnog lista The Wall Street Journal koji se pozvao na američke izvore po kojima su Abramovič i dvojica ukrajinskih pregovarača imali simptome trovanja, uoči nove runde pregovora.

– To je dio informacijskog rata protiv Rusije, rekao je, dodajući da te informacije ne odgovaraju stvarnosti.

The Wall Street Journal napisao je da su Abramovič, milijarder i vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea, i najmanje dvojica visokih dužnosnika u ukrajinskom pregovaračkom timu “razvili simptome” nakon sastanka u ukrajinskome glavnom gradu u ožujku.

Izvori dnevnog lista spomenuli su mogućnost otrovanja i osumnjičili pristaše tvrde linije u Moskvi koji žele, ocjenjuju, sabotirati pregovore o prekidu rata u Ukrajini.

Komentari