Peović: Glas poduzetnika je rigidna neoliberalna desnica s opasnim stavovima

Ronald Gorsic / CROPIX

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u emisiji “Oporbeni zarez” na HRT-u komentirala je prosvjed poduzetnika, obvezne članarine u HGK, koronakrizu te sljedeće lokalne izbore.

“HDZ štiti državu iz drugačijeg razloga nego što Radnička fronta govori da je država jedina u mogućnosti zaštititi društvenu radničku većinu. To nije Plenkovićeva država, znam da to ljudi često ne mogu odvojiti. Plenković nije država”, rekla je Katarina Peović u emisiji “Oporbeni zarez”.

Komentirajući prosvjed poduzetnika, koji je oštro osudila vladajuća većina, Peović je rekla da iza njega stoji opasna udruga koja zagovara liberaliziranje mjera samo u svom sektoru.

“Da je do tih poduzetnika koji su organizirali prosvjed, vjerojatno bismo imali stotine zaraženih dnevno. Mislim da je riječ o opasnim političkim stavovima jer su oni itekako krenuli u političku ofenzivu”, rekla je saborska zastupnica Radničke fronte.



Osvrnula se i na imenovanje Martine Dalić na čelo Uprave Podravke.

“To kadrovsko rješenje šalje poruku da nije cilj održati proizvodnju, punu zaposlenost, povećati produktivnost, konkurentnost, nego je cilj osigurati bolje uvjete za jednu ekonomsku elitu, kojoj Dalić pripada. Gdje god smo imali takvo kadroviranje, imali smo isti scenarij, zatvaranje radnih mjesta, i ugrožavanje proizvodnje”, zaključuje Peović.

Obvezne članarine u HGK

Radnička fronta prozivana je jer nije podržala Mostov prijedlog za ukidanje obvezne članarine u HGK. Peović kaže da je riječ o sukobu dvaju lobija kapitala u kojem nisu htjeli sudjelovati.

“To je bio politički potez jedne rigidne neoliberalne desnice, to je inicijativa Glasa poduzetnika da se razumijemo. Mi smo bili suzdržani, to je bilo na neki način u korist Mostovu prijedlog. Riječ je o opasnom napadu na javni sektor. Udruzi Glas poduzetnika svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe, ovo je samo korak prema ofenzivi u koju kreću”, rekla je Peović dodajući kako nitko ne brani HGK te da su svjesni ozbiljnog problema političkog kadroviranja.

“Iza te inicijative koja je postavljena loše nije se komuniciralo što oni žele, iz toga na kraju proizlazi da će članarine biti plaćene iz proračuna, sada ćemo radnicima dodatno oduzimati novac”, dodala je.

Komentari