Penava: U godinu dana u Vukovaru otvorena 243 radna mjesta

U proteklih godinu dana u Vukovaru su otvorena 243 radna mjesta, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave.

“U Vukovaru su u prosincu 2020. godine bile zaposlene 10.234 osobe, a u prosincu 2019. godine 9991 osoba, što je 243 radna mjesta više i na tragu je kontinuiranog porasta radnih mjesta”, ocijenio je Penava.

Kako je istaknuo, u pet godina broj zaposlenih Vukovaraca povećao se za 1023, “što je pokazatelj koliko je vukovarsko gospodarstvo otišlo gore”.

Rekao je i kako je od 2014. godine, kada je preuzeo dužnost gradonačelnika, do kraja 2020. vukovarskim poduzetnicima iz gradskog proračuna plasirano 46 milijuna kuna, što je dovelo do izrazito pozitivnih rezultata.



“Po stručnim analizama, uvijek smo bili u samome vrhu gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za poduzetništvo. Bili smo drugi po izdvajanju proračunskih sredstava za gospodarstvo, a sada smo osmi u konkurenciji poticanja poljoprivrednika”, rekao je gradonačelnik Penava.

Pročelnica vukovarskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić podsjetila je kako su gradske vlasti  zbog pandemije koronavirusa ponudile vukovarskim poduzetnicima mogućnost sufinanciranja 80 posto troškova zakupa i režijskih troškova.

“Programom poticanja poduzetnika kroz devet različitih mjera sufinancirali smo troškove tvrtkama za izvršena ulaganja tijekom 2019. i 2020. godine. Potpisano je 155 ugovora, za što je iskorišteno tri milijuna kuna kojima je direktno sufinancirano otvaranje 32 nova obrta ili društava, a poduzetnici kojima je odobreno sufinanciranje ukupno zapošljavaju 648 ljudi”, rekla je Grubišić.

Komentari