Penava: Ovo je umjetna predstava. Zajedništvo hrvatskog naroda danas nije ostvareno

Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja.

Predstavnici Domovinskog pokreta došli su u Knin, no nisu sudjelovali u službenom dijelu protokola.

Članovi Domovinskog pokreta došli su pred kraj službenog protokola s vijencima, želeći ih položiti nakon što sve završi.

Poručili su da je ovo umjetna predstava, da koronavirus nije smio razdvojiti ljude. Više stotina građana okupilo se u gradu i čini se da nitko nije imao masku. Građani se također ne pridržavaju distance.Iz Domovinskog pokreta poručili su da je ova proslava “umjetno stvorena da se ne pokvari predstava Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića koja se želi postići protivno želji naroda”.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako zajedništvo hrvatskog naroda nije ostvareno danas na svečanosti u Kninu.

“Uvijek s narodom i uz narod. Teško mi je vidjeti da su s jedne strane branitelji i narod i ne mogu proći, a s druge strane političke elite. Kad se poziva na zajedništvo, to ne treba biti zajedništvo političkih elita niti ovogodišnja proklamacija zajedništva Srba i Hrvata nego hrvatskog naroda, a to nije ostvareno danas u Kninu”, poručio je Penava.

“Bitno je da nas ipak ima danas u Kninu i da se prisjećamo branitelja koji su nam 1995. omogućili pobjedničku akciju Oluja i veličanstvenu pobjedu i oslobođenje teritorija pod upravljanjem prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana”, dodao je Penava.

Penava je najavio da će u društvu prijatelja otići na kninsku tvrđavu.

“Bit ću okružen svojim prijateljima. Prvi put nisam dobio službeni poziv za ovu manifestaciju. Ja ću, ispred svoga grada i osobno, otići na kninsku tvrđavu i sa svojim prijateljima odati pijetet. Ostat ću dosljedan sebi i vrijednostima koje zastupam te odati počast veličanstvenoj akciji Oluja koja je dovela do oslobađanja posljednjeg metra Hrvatske.

Dodao je i da je čelnik stranke Miroslav Škoro također u Kninu te da će nakon mise zajedno položiti vijenac.

Komentari