Penava: Ovo je umjetna predstava. Zajedništvo hrvatskog naroda danas nije ostvareno

Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja.

Predstavnici Domovinskog pokreta došli su u Knin, no nisu sudjelovali u službenom dijelu protokola.

Članovi Domovinskog pokreta došli su pred kraj službenog protokola s vijencima, želeći ih položiti nakon što sve završi.

Poručili su da je ovo umjetna predstava, da koronavirus nije smio razdvojiti ljude. Više stotina građana okupilo se u gradu i čini se da nitko nije imao masku. Građani se također ne pridržavaju distance.



Iz Domovinskog pokreta poručili su da je ova proslava “umjetno stvorena da se ne pokvari predstava Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića koja se želi postići protivno želji naroda”.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako zajedništvo hrvatskog naroda nije ostvareno danas na svečanosti u Kninu.

“Uvijek s narodom i uz narod. Teško mi je vidjeti da su s jedne strane branitelji i narod i ne mogu proći, a s druge strane političke elite. Kad se poziva na zajedništvo, to ne treba biti zajedništvo političkih elita niti ovogodišnja proklamacija zajedništva Srba i Hrvata nego hrvatskog naroda, a to nije ostvareno danas u Kninu”, poručio je Penava.

“Bitno je da nas ipak ima danas u Kninu i da se prisjećamo branitelja koji su nam 1995. omogućili pobjedničku akciju Oluja i veličanstvenu pobjedu i oslobođenje teritorija pod upravljanjem prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana”, dodao je Penava.

Penava je najavio da će u društvu prijatelja otići na kninsku tvrđavu.

“Bit ću okružen svojim prijateljima. Prvi put nisam dobio službeni poziv za ovu manifestaciju. Ja ću, ispred svoga grada i osobno, otići na kninsku tvrđavu i sa svojim prijateljima odati pijetet. Ostat ću dosljedan sebi i vrijednostima koje zastupam te odati počast veličanstvenoj akciji Oluja koja je dovela do oslobađanja posljednjeg metra Hrvatske.

Dodao je i da je čelnik stranke Miroslav Škoro također u Kninu te da će nakon mise zajedno položiti vijenac.

Komentari