Penava o izjavi Miroslava Škore: Vrijeme za vino nije, pogotovo u Vukovaru i Slavoniji

Vlado Kos/ CROPIX

Gradonačelnik Vukovara i bivši HDZ-ovac Ivan Penava u RTL-u Danas je komentirao izjavu Miroslava Škore, izlazak iz HDZ-a i predstojeće parlamentarne izbore.

U Vukovaru je održana prva sjednica HDZ-a bez Ivana Penave na kojoj se donosi odluka o proširenju povjerenstva i imenovanje koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore. Prije formalne sjednice najavili su kako vukovarski HDZ broji više od 1.500 članova i da je velika zainteresiranost građana za učlanjenje u stranku.

Gradonačelnik Vukovara i bivši HDZ-ovac Ivan Penava u RTL-u Danas komentirao je Miroslava Škoru i njegovu izjavu: “Ivan Penava je izašao iz HDZ-a. Moći ćemo se radovati i popiti bocu vina. Do kraja tjedna ćete imati sve artikulirano na papiru.”

“Mislim da vrijeme za vino nije, pogotovo u Vukovaru i Slavoniji. Bit će vremena za vino. Tko će roniti suze, a tko neće, ne smatram bitnim. Bitan je posao pred nama”, kazao je Penava.



O izlasku iz HDZ-a i rezultatu na predstojećim izborima kaže:

“Siguran sam da su Slavonci već neko vrijeme nezadovoljni. I to je za razumjeti. U Slavoniji je sve obezvrijeđeno”, poručio je.

O eventualnoj koaliciji s HDZ-om pa i odlasku u Vladu kaže da prvo treba ispuniti uvjete.

“O tom potom. Prvo su vrijednosti i ciljevi. Ono što su moji uvjeti su zahtjevi koje treba ispuniti. Uvijek sam govorio da sam previše vezan Vukovar”, rekao je Ivan Penava za RTL.

Komentari