Penava, Beljak i Hrebak predvode listu gradonačelnika koji su došli do saborskog mandata

U Hrvatski sabor, kako sada stvari stoje, ući će čak 13 aktualnih gradonačelnika!

U odnosu na prošli saziv jedan više je došao do mandata, no zanimljivo je da se u ovom društvu nije našla ni jedna dama.

HDZ će u saborskim klupama (ako prihvate dužnost) imati šest gradonačelnika, dva više nego prije, SDP ostaje na svoja tri, a po jednoga će imati HSS, Fokus, HSLS i Domovinski pokret, otkriva portal gradonačelnik.hr.

Od 12 gradonačelnika, koliko ih je bilo u prethodnom sazivu Sabora, novi mandat osvojilo ih je tek pet: Stjepan Kovač (SDP) iz Čakovca, Vinko Grgić (SDP) iz Nove Gradiške, Dražen Barišić (HDZ) iz Velike Gorice, Tomislav Klarić (HDZ) iz Bakra i Krešo Beljak (HSS) iz Samobora.



Nova lica su Andro Krstulović Opara(HDZ/Split), Mato Franković(HDZ/Dubrovnik), Darko Puljašić (HDZ/Požega), Ivan Penava(DP/Vukovar), Dario Zurovec (Fokus/Sveta Nedelja), Dario Hrebak (HSLS/Bjelovar), Mišel Jakšić (SDP/ Koprivnica).

Prema broju osvojenih glasova, najpopularniji su Ivan Penava iz Vukovara(12.606), Krešo Beljak(6.514), Dario Hrebak iz Bjelovara (6.214), Siniša Jenkač iz Novog Marofa (5.275) i Mišel Jakšić iz Koprivnice (4.620).

Komentari