Pedesetak članova HNS-a napustilo stranku: Prevladavaju osobni, a ne zajednički interesi

Nezadovoljni ponašanjem vodstva stranke, osobito nakon parlamentarnih izbora, pedesetak članova Hrvatske narodne stranke (HNS) s područja općine Podgorača, u blizini Našica, izišlo je iz stranke, izvijestili su u petak iz Općinske organizacije te stranke.

Dosadašnji predsjednik te organizacije, općinski načelnik i potpredsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Goran Đanić ističe u priopćenju za javnost kako su nezadovoljni sadašnjim načinom vođenja stranke u kojoj, kako tvrdi, “više nema narodnjaštva” i u kojoj “prevladavaju osobni, a ne zajednički interesi”.

Navodi kako je nezadovoljstvo kulminiralo nakon izrazito loših izbornih rezultata na proteklim parlamentarnim izborima, a “umjesto da snose posljedice za loše rezultate, izborni gubitnici sa stranačkih lista dobili su povjerenje za značajne funkcije u državnim tijelima”.

S obzirom na to da su HNS napustili i predsjednica Općinskog vijeća, zamjenica općinskog načelnika, te svih osam općinskih vijećnika, Đanić napominje kako će svi nastaviti raditi kao nezavisna politička opcija na razini općine Podgorača i na razini Osječko-baranjske županije.



Đanić je proteklih mjeseci zbog loših izbornih rezultata nekoliko puta kritizirao čelnike HNS-a tražeći da podnesu ostavke i izbor novih stranačkih čelnika koji mogu oporaviti stranku.

Komentari