PBZ grupa donirala Specijalnoj bolnici Goljak za kupnju robotske ruke za terapiju djece

U sklopu humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa omogućila je Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak kupnju suvremene robotske ruke za terapiju djece koja boluju od cerebralne paralize u vrijednosti od 437,5 tisuća kuna.

Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama je jedina specijalizirana bolnica koja se bavi ranom dijagnostikom razvojnih odstupanja i ranom intervencijom odnosno rehabilitacijom neurorizične djece i oboljele od cerebralne paralize. Godišnje se u bolnici obavi oko 10.000 specijalističkih pregleda djece s područja cijele Hrvatske, sa sumnjom na moguće rano oštećenje mozga.

Cerebralna paraliza je stanje s trajnim, ali neprogresivnim oštećenjem mozga, koje zahtijeva stalnu fizikalnu terapiju da bi se prevenirale dodatne komplikacije. Robotski potpomognuta terapija koja koristi veliki broj ponavljajućih zadataka pomaže djetetu s nedovoljnom snagom za pomicanje ruke da obnovi funkcije ruke educirajući, odnosno reeducirajući mozak, istaknula je ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak-Nađ.

Specijalna bolnica je jedan od pokretača projekta “Praćenje djece s neurorizicima”, koji PBZ pomaže od samog početka projekta “Činim dobro svaki dan” te su više puta donirana sredstva za kupnju raznih medicinskih uređaja i opreme za uspješnije liječenje djece, rekao je predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić, navodi se u priopćenju.



Komentari