Pavliček: Određeni crkveni vjerodostojnici su se u zadnje vrijeme udaljili od običnog puka

Damjan Tadic/Cropix

Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) ustvrdio je da su se ‘određeni crkveni vjerodostojnici u zadnje vrijeme udaljili od običnog puka, što je možda jedan od uzroka pada katolika, pored svih ovih trendova utjecaja Zapada’.

U zadnje vrijeme su se pojedinci više okrenuli uz vlast i možda je i to jedan od razloga, smatra Pavliček u kontekstu informacija o smanjenom broju katolika. Napominje i da se predstavnici Katoličke crkve sami trebaju upitati zašto je do toga došlo i analizirati i okrenuti se više narodu.

Njegovoj stranačkoj kolegici Vesni Vučemilović od broja katolika važniji je osam posto veći udio stanovnika starijih od 65 godina i više.

To je podatak koji nama, za naše strategije, za gospodarstvo, sve ekonomske politike iznimno važan. Kada imate u 10 godina povećanje udjela starijih od 65 za osam posto, to je ogroman udar za cijelo gospodarstvo i pitanje je kako ćemo mi uopće financirati njihove mirovine već sada, a kamoli u nekom budućem razdoblju, upozorila je.



Vesna Vučemilović kaže i da je vjeronauk u školama isto pitanje koje bi konačno trebalo otvoriti, što djeca rade, što uče na tom vjeronauku i je li to baš najprikladniji način. Ja sam i katolkinja i vjernica, ali mislim da vjeronauku nije mjesto u školama, ustvrdila je.

Poslije konferencije za novinare Pavliček je novinarima objašnjavao da to nije stajalište Hrvatskih suverenista, nego isključivo njezin osobni.

Komentari