Pavliček o kontroverznom filmu: Na sve moguće načine pokušavaju izmijeniti povijest, a Hrvatska nijemo gleda na sve to

Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček na društvenim je mrežama kritizirao Ministarstvo kulture, ali i ostale institucije nakon objave trailera za film “Oluja” redatelja Miloša Radunovića, u kojemu Srbi obrađuju vojno-redarstvenu akciju “Oluja”. U filmu je, prema riječima producenta Vladana Anđelkovića, riječ o priči koja se bavi “tragedijom” srpskog naroda kroz oči običnih ljudi, “koji su u zločinu protjerani iz Hrvatske”.

“Gdje su hrvatski filmovi o Domovinskom ratu? Što radi i financira Ministartvo kulture i HAVC?”, pita se Pavliček u uvodu svoje objave na Faceooku.

Propagandna mašinerija u Srbiji ne miruje, tvrdi.

“Na sve moguće načine pokušavaju izmijeniti povijest, posebice razdoblje Domovinskog rata, kako bi Srbe u Hrvatskoj prikazali žrtvama. U tom smjeru djeluje njihova diplomacija, brojni novinari, a u posljednje vrijeme se snimaju i dokumetarni i igrani filmovi”.



S druge pak strane, smatra, Hrvatska nijemo gleda na sve to.

“I onda se čudimo kada netko na ‘zapadu’ za Domovinski rat veli da se radi o građanskom ratu. Koliko je filmova na tematiku Domovinskog rata snimljeno i financirano od strane Ministarstva kulture i HAVC-a? Koliko je poglavlja u školskim udžbenicima posvećeno Domovinskom ratu?”, nastavio je šef Suverenista.

“Čudimo se kad mlađe generacije ne znaju nabrojati nekoliko heroja Domovinskog rata. Nisu kriva djeca, već sustav koji je velikim dijelom zakazao u educiranju. Sjetimo se svoje mladosti i brojnih ‘heroja’ koje smo morali znati, od Boška Buhe pa nadalje, a da ne pričam o narodnim ustancima i brojnim bitkama od ‘Neretve’, ‘Sutjeske’ itd.

Budimo ponosni na Domovinski rat i prenosimo istinu na buduće naraštaje”, poručio je, prenosi Direktno.

 

Komentari