PAVLIČEK: Nisam nikad čuo da se Pupovac založio za pitanje nestalih s hrvatske strane i i pitanja ratne odštete

Damjan Tadic/Cropix

U Saboru komentari na izjave Milorada Pupovca vezano uz srbijanske optužnice na račun hrvatskih pilota.

Miloradu Pupovacu neki zamjeraju da je u slučaju optužnica stao na stranu Aleksandra Vučića. On je pak u emisiji “Poligraf” o tome rekao sljedeće.

– Nemam ja potrebe stajati na ničiju stranu jer nisam stajao 30 godina pa neću stajati niti ove godine. Želim stati na stranu pravde. Taj zločin je počinjen i nije navodni zločin kao što se u najvećem dijelu naših medija govori. I o njemu treba govoriti. O tim se zločinima prestalo govoriti i šuti se kao da se ništa nije dogodilo. A naša javnost nema uopće pojma da se tako nešto dogodilo. Ubijeno je devetero civila, 30 km duboko u granici BiH. Od toga četvero djece, bilo je 50-ero ranjenih. Zna se kada su avioni poletjeli, zna se odakle poletjeli, zna se kako su djelovali, izjavio je Pupovac u petak ujutro na Hrvatskom radiju.

U Saboru, očekivano, govori se o stavovima SDSS-ovog Pupovca.



– Neka kolega Pupovac bude upravo ta spona između Zagreba i Beograda za bolje buduće odnose između Hrvatske i Srbije. Ali nisam ga baš često vidio da se potrudio zalagati za bolje susjedske odnose. Nisam nikad čuo da se založio za pitanje nestalih s hrvatske strane i pitanja ratne odštete te vezano uz pitanje hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. Nisam ga čuo u tom kontekstu, rekao je u Saboru Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Komentari