Pavičić Vukičević: Sasvim sigurno ću ući u drugi krug, veselim se sučeljavanjima

screenshot

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević predstavila je platformu ‘digitalne demokratizacije’, jednu od najvažnijih točki izbornog programa. 

“Ja ću sasvim sigurno ući u drugi krug i moram reći da mi je potpuno svejedno tko će se u tom krugu sa mnom naći. Veselim se sučeljavanjima, veselim se razgovorima, veselim se kandidatima. Mislim da će to biti jedna dobra izborna kampanja”, poručila je.

Platforma ‘digitalna demokratizacija’ omogućava građanima neposredno sudjelovanje u procesu donošenja odluka putem e-sustava.

“…Ovaj sustav omogućuje da se ljudi doista aktivno izjasne o svim onim temama koje su im bitne”, istaknula je.



Građani će, objašnjava, moći u svakom trenutku vidjeti za što su raspisani natječaji i po okončanju postupaka tko su sve bili ponuđači, kakve su cijene licitirane i mnogo drugih podataka, sve što građane bude zanimalo.

Na pitanje je li se s tim u Gradu Zagrebu moglo krenuti ranije, rekla je da iza svakog koraka ima nešto što je prethodilo.

“Godine 2000. krenuli smo u izbore za vijeća gradskih četvrti, 2009. u izbore za vijeća mjesnih odbora. Sada 2021. ta velika svijest koja je doista narasla u Europi, ali isto tako u Zagrebu i u Hrvatskoj da je potrebno uključiti građane, da su oni najsnažnija poluga kojom stvari idu naprijed – uz pomoć ove tehnologije dolazi u trenutak kada se može realizirati”, prenosi N1.

Komentari