Pavičić Vukičević: Neka te Bog nagradi za sve dobro što si učinio

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održan je na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati. Na sprovodu je bilo više od tisuću ljudi. Pred mrtvačnicom na Mirogoju Bandićev lijes izložen je nešto nakon 10 sati, kada su mu građani odavali počast. Sprovod je počeo oko 12 sati, a Bandić je pokopan u 13 sati.

“Znamo da smo svi smrtni, ali uvijek je nenadano, pogotovo kad ode čovjek koji je imao toliko energije i ljubavi za sve, koji je toliko volio ovaj grad, koji je postao dio njegova identiteta i sanjao velike snove o njegovoj budućnosti”, rekla je Pavičić Vukičević, dodavši da za Bandićem danas tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina, ali da svi osjećaju zahvalnost što su poznavali takvoga čovjeka.

“Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je za svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je sebe za nas”, rekla je, dodavši da će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba i Zagrepčanki i Zagrepčana.

Čast nam je bila živjeti s tobom

“Oni su ti uzvraćali svojim poštovanjem, ne samo na izborima, nego i na svakom koraku hodajući ulicama. Opraštamo se danas od tebe u velikoj tuzi, ali s ponosom jer si otišao kao pobjednik, praštajući svima i spreman za vječnost. Opraštamo se onako kako bi, vjerujem, ti volio, slaveći život i gledajući naprijed”, rekla je Pavičić Vukičević.



Hvala ti na svemu, u ime Grada Zagreba, svih sugrađanki i sugrađana, svih onih koji će te pamtiti kao nasmijanog i predanog poslu. Čast nam je bila živjeti s tobom, uz tebe i za tebe. Živio si svoju kršćansku vjeru, čak i kad to nije bilo popularno na ljevici pa neka te nebeski otac nagradi za sve dobro što si učinio, rekla je Pavičić Vukičević.

“Neka ti je laka hrvatska zemlja, hrvatski gradonačelniče. Počivao u miru, dobri čovječe”, rekla je na kraju.

Komentari