Pavičić Vukičević: Neću se kandidirati za gradonačelnicu

screenshot

Jelena Pavičić Vukičević, koja nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića obnaša tu dužnost do kraja redovnog mandata, rekla je u nedjelju se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika i njegova dugogodišnja suradnica rekla je za RTL da je svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića, te ne razmišlja o tome da ona bude kandidatkinja na izborima.

Dodala je i da dosad nije bilo prilike za razgovor o tome kome će dati svoju potporu na izborima.

“Na nama je da najbolje organiziramo komemoraciju i sam sprovod, da se oprostimo od prvog čovjeka grada u proteklih 21 godinu, a nakon toga će sasvim sigurno biti dovoljno vremena za razgovore o novim potezima”, ustvrdila je.



“Imam osjećaj da mi se u proteklom danu pred očima izvrtio cijeli život, sjećam se svih naših kampanja, uspjeha i nekih poraza, 24 godina zajedničkog rada”, rekla je.

Po njezinim riječima, nije mogla zamisliti da će se ovo dogoditi jer je Bandić bio redovit na zdravstvenim kontrolama, no, s druge strane, znali su i da mu je zdravlje ugroženo zbog mnogih bolesti od kojih pobolijevao proteklih godina.

Izvijestila je kako je današnji dan s kolegama provela u organizaciji komemoracije i sprovoda te se nisu posvećivali temama koje očekuju Zagreb u iduća tri mjeseca, no, vjeruje da će s time početi već u ponedjeljak.

“Posla ima jako puno, velika smo i dobro organizirana Gradska uprava, s 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi. Naša misija je nastaviti tamo gdje je Milan Bandić stao, mislim da mu to dugujemo, da to dugujemo našem gradu i sugrađanima”, dodala je.

Pavičić Vukičević kaže da im je cilj sve one usluge, funkcije i službe – koje čine život u Gradu Zagrebu ugodnim – ojačati i omogućiti svima koji imaju pravo na socijalnu skrb da nesmetano mogu i dalje konzumirati te usluge.

“U prvom razgovoru došli smo do zaključka da nam je za činiti sve one aktivnosti koje bi činili kao da je gradonačelnik s nama”, rekla je Pavičić-Vukičević.

Zagrepčanima je poručila da “ne trebaju osjećati nesigurnost koju možda osjećaju”.

“Mi smo doista danas svi ovdje, svih nas 2600, trgovačka društva, ustanove, svi smo posvećeni tom cilju da se naš grad i dalje normalno razvija i funkcionira. Mi to dugujemo gradonačelniku i duboko sam uvjerena da ni ovog puta nećemo na bilo koji način ugroziti tu našu misiju”, zaključila je.

Sprovod Milana Bandića održat će se u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, na kojemu su, izvijestila je Pavičić-Vukičević, u dogovoru s obitelji odabrali lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe. Na pitanje novinara odgovorila je da to mjesto neće biti u Aleji velikana.

Komentari