Pavičić Vukičević najavila tehnički pregled žičare; Petek: Već i površan pogled na dokumentaciju ukazuje da je riječ o malverzaciji desetljeća

Sljemenska žičara nikako da dobije sve dozvole za rad. Gondole probno voze prazne, a vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević otkriva da će tehnički pregled biti obavljen idućeg četvrtka.

“Mogu najaviti da ćemo imati tehnički pregled 29. travnja. Čeka nas izdavanje još samo sanitarne inspekcije, jedne od preko 150 koje su dosad izdate”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević za N1. 

Na čelu inspektorata, pak, nalazi se HDZ-ovac, stoga iz gradskih kuloara spekulacije da se namjerno sabotira kako žičaru pred izbore ne bi otvorila upravo Bandićeva nasljednica.

Među prvima koji je upozoravao na nedostatke i kriminal na sljemenskoj žičari bio je skupštinski zastupnik Renato Petek, trenutni kandidat za zamjenika gradonačelnika SDP-ovog kandidata Joška Klisovića.



Petek naglašava kako su partneri u Gradskoj skupštini skladno funkcionirali kad je trebalo glasati za preplaćivanje žicare, a danas odgovornost prebacuju jedni na druge. Upozorio je i na na problem sigurnosti

Petek: Žičara je nažalost postala spomenik Milanu Bandiću te korupciji i pogodovanju

Projektu vrijednom 250 milijuna kuna cijena je utrostručena, čime se bavi i DORH. Prašinu u javnosti podigao je YouTube video u kojem se otkrivaju detalji kako je cijena rasla, do danas premašila i neke od najskupljih žičara na svijetu.

Petek za Otvoreno kaže kako je žičara je nažalost postala spomenik Milanu Bandiću te korupciji i pogodovanju u upravljanju Zagrebom i njegovim projektima.

“Žičaru ipak treba pustiti u promet sad kad je već sagrađena, ali prije toga detaljno pregledati svaki vijak i svaki račun. Kako nema dozvolu za rad, očito je nesigurna. Nedavno sam objavio i fotografije koje dokazuju da se naknadno ugrađuju sigurnosni čelični piloti u garaži i zgradi Donje postaje”, podsjeća Petek. 

Dodaje kako već i površan pogled na dokumentaciju ukazuje da je riječ o malverzaciji desetljeća.

“Netko će za sve kriminalne radnje u vezi žičare morati odgovarati. Milan Bandić se izvukao, ali suradnici u tom kriminalnom pothvatu su dostupni. Dostavit ćemo institucijama dokumentaciju, pa bi i one napokon mogle odraditi svoj posao”, rekao nam je Petek.

Smatra kako bi se uz žičaru, kakva je takva je, mogu se vezati mnoge aktivnosti i manifestacije promicanja zdravijeg načina života i zagrebačke gore.

“Potrebno je pronaći i modele suradnje s udrugama biciklista i svih ostalih zainteresiranih za kontinuirano korištenje žičare”, rekao nam je Petek. 

Pitanje je samo hoće li se ovako skupa investicija uopće isplatiti s obzirom na cijenu.

Komentari