PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ IMA NOVI POSAO Divjak zgrožena: Zar stvarno nema srama i ništa nije izvan dosega političko-klijentelističkih grabežljivaca?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević neće biti gradonačelnica Grada Zagreba, no ipak ona posjeduje doktorat zbog kojeg može predavati na fakultetu pa već u srijedu ima zakazano nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Kineziološkom fakultetu, piše Srednja.hr.

“Dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, pristupnica u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija, za predmete Pedagogija i Didaktika na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će nastupno predavanje s temom Sustav vrijednosti učitelja i vrijednosno neutralna škola u srijedu 2. lipnja 2021. g. s početkom u 16:00 sati”, objavio je Kineziološki fakultet.

Valja istaknuti kako je mentor Pavičić Vukičević profesor Vlatko Previšić koji je na prijedlog rektora Damira Borasa, postao i profesor emeritus zagrebačkog sveučilišta.

Ovu vijest komentirala je putem svog Facebook profila i bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je, blago rečeno, zgrožena.



“Oni koji su naviknuli dobivati preko reda, nikada ne staju. Zar stvarno nema srama i ništa nije izvan dosega političko-klijentelističkih grabežljivaca? Kakvo to znanje i iskustvo u pedagoškom radu ima v.d. gradonačelnica Zagreba da je treba ekspresno izabrati za docenticu?

Strašnije od krađe je trgovanje akademskim pozicijama jer se tako urušava sveučilište, koje bi trebalo biti jedan od stupova društva. Ovako se postavljaju putokazi koji vode u provaliju relativizacije svih moralnih, znanstvenih i ljudskih vrijednosti”, stoji u objavi.

 

Komentari