Pavičić Vukičević: Građani će znati tko se kiti tuđim perjem, a tko je zasukao rukave

Screenshot

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u vrtovima na Savici pozdravila je u nedjelju Seniore 365 Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti te im čestitala Majčin dan.

Građanima je čestitala i Dan Europe rekavši kako danas svi zaista s ponosom dijelimo osjećaje onih s kojima smo dio velike europske obitelji.

Komentirala je novinarsku primjedbu da kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Davor Filipović (HDZ) ni jednom riječju nije spomenuo Stranku rada i solidarnosti i ono što je ta stanka učinila za Zagreb.

“Sigurna sam kako će građani Zagreba itekako razlučiti tko se ‘kiti tuđim perjem’, a tko je ‘zasukao rukave’, pa i tijekom proteklih 20 godina, a intenzivno u proteklih sedam godina radio na europskim projektima”.Istaknula je kako smo svi na neki način samo zaposlenici sugrađana i kada govorimo o projektu rotoru ili o mnogim drugim projektima.

“Tako je, primjerice, u kulturi više od 500 milijuna kuna, za Centar za gospodarenje otpada čeka čeka nas više od dvije i pol milijarde kuna za izgradnju svih objekata koji će očuvati naš okoliš”.

Podsjetila je kako je natječaje za sva ta novčana sredstva raspisivala gradska uprava i za njih povlačila novac, te osigurala da se u perspektivi doista mogu povući velika europska novčana sredstva kako bi se svi ti projekti i realizirali.

Istaknula je kako nas očekuje i refundacija europskih novčanih sredstava zbog obnove vrtića i škola za za što će se povući milijarda i 180 milijuna kuna za sanaciju 175 objekata stradalih u potresu.

Dodala je kako će se u perspektivi povući novac i za sve ono što je napravljeno na komunalnoj infrastrukturi kada je obnavljana nakon potresa. “Mislim da je našim sugrađanima bitno da je ta prometna i komunalna infrastruktura u funkciji i da život u Zagrebu, unatoč velikom potresu nije stao”.

Ustvrdila je kako oni koji upravljaju gradom trebaju raditi i to je njihova uloga, a ne ‘busati se u prsa’, te ponovila kako će građani Zagreba itekako prepoznati tko je bio u toj zoni odgovornosti i tko je najviše napravio.

Komentari