Pavasović Visković: Ovo je osveta Zdravka Mamića osobi koja ga je osudila na jednu vrlo ozbiljnu kaznu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Uskok je u četvrtak pokrenu istragu protiv trojice osječkih sudaca Darka Krušlina, Zvonka Vekića, Ante Kvesića, braće Zorana i Zdravka Mamića te poduzetnika Drage Tadića zbog primanja i davanja gotovo pola milijuna eura mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

Istraga je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

Odvjetnik osječkog suca Darka Krušlina, Ljubo Pavasović Visković rekao je kako je USKOK predložio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na tri svjedoka.

“Naravno mi smo se tome usprotivili, naglašavali smo da tu nema nikakvog kaznenog djela mita. U svakom slučaju inkriminacija koja se stavlja na teret je prije trenutka kada on postaje ispravni sudac.



A zna se i kako je on u ovom predmetu postupio, dao je šest i pol godina zatvora, tako da ovo nije ništa drugo nego osveta Zdravka Mamića osobi koja ga je osudila na jednu vrlo ozbiljnu kaznu”, rekao je odvjetnik za Dnevnik.hr. 

Istražni zatvor traži se za suce, za poduzetnika Tadića i za braću Mamić. “Da, traži se istražni zatvor i za braću Mamić da bi se eventualno nakon toga moglo tražiti njihovo izručenje”, pojasnio je.

Komentari