Pavasović Visković: Bit će zanimljivo vidjeti kako će USKOK dokazati da je Barišić uštedom javnog novca nanio štetu

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković brani velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića koji je uhićen u sklopu afere Janaf. 

Rekao je da će tijekom ovog tjedna s klijentom razgovarati o mogućoj ostavci na mjesto gradonačelnika.

“Što ćemo odlučiti, vidjet ćemo. Ne žurimo nigdje jer je Barišiću određen određen istražni zatvor i zbog utjecaja na svjedoke, a ima 40-ak svjedoka. S tom  radnjom ne treba žuriti”, rekao je.

“Nisam ovdje da se bavim njegovim moralnim razlogima, ali u ovom trenutku njegova ostavka ne bi imala bitne pravne reperkusije”, kazao je.



Objasnio je za što se tereti Barišića. “Njegova pozicija je interesantna. Njega se nigdje ne tereti da je sebi pribavio imovinsku korist niti mu je ona bila obećana niti je u budućnosti trebala nastati. Njega se tereti zapravo da je pogodovao svojim utjecajem provoosumnjičeniku, gospodinu koji je imao tvrtku, da dobije, odnosno da na natječaju da 30 milijuna kuna povoljniju ponudu od sljedećeg najboljeg ponuđača”, objasnio je Pavasović Visković za Vijesti.hr.

“To na prvu zvuči nelogično i to je nelogično jer je na taj način ušteđen određen javni novac. Bit će vrlo interesantno što će se događati u postupku i kako će USKOK dokazati da je tako što je uštedio neki novac nanio neku štetu i nekome nezakonito pogodovao”.

Komentari