Pavasović Visković: Bilo bi vrlo zgodno da se Mamića vrati u Hrvatsku i dovede u situaciju da progovori

screenshot N1

Odvjetnik osječkog suca Darka Krušlina, Ljubo Pavasović Visković gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije gdje je komentirao je odluku Zagrebačkog županijskog suda po kojoj dva suca, te poduzetnik Drago Tadić ostaju u istražnom zatvoru, dok je njegov klijent, sudac Krušlin pušten na slobodu.

“Nadao sam se odluci da sudac Krušlin bude pušten da se brani sa slobode. Sudac je prihvatio moju argumentaciju da svjedoci svjedoče na nesporne okolnosti tako da nije bilo potrebe da se Krušlina dalje zadržava”, rekao je Pavasović Visković.

Krušlina se tereti da je primio sat od Zdravka Mamića.

“Taj događaj sa satom događa se prije nego što je on znao da će biti sudac u Mamićevu slučaju. To je nespretan slučaj, on je taj sat vratio odmah, a sve se događalo u specifičnom okruženju u svečanoj loži nakon utakmice. Ako gledamo pravno, u situaciji kad optužnica nije potvrđena, pitanje je hoće li postati pravomoćna i bilo je 15-20 posto šanse da Krušlin postane netko tko će imati presudnu ulogu u Mamićevu slučaju”, rekao je Pavasović Visković.



Mamić je kasnije tvrdio da su se druženja nastavila i da je sudac Krušlin bio i na zabavi njegova odvjetnika Veljka Miljevića.

“Krušlin to ne objašnjava, to objašnjavaju činjenice, a to je da je on s Vekićem prljavo navučen na tu zabavu. Kad se to događa čak ni Miljević nije tada odvjetnik Mamića. Na zabavi Krušlin nije imao kontakta s Mamićem, povukao se u stranu, nakon toga i otišao, a Mamić je svojim metodama iskonstruirao sve što se dogodilo”, rekao je Pavasović Visković pa nastavio:

“Ovo je prilično paradoksalna stvar jer je pravosuđe sjajno odradilo posao, sve za što se žalio je izgubio, nije mu vraćen novac, sve o čemu on govori se dogodilo suprotno od onoga što on govori da je kupio i platio. Ovo je slučaj gdje je pravosuđe u visokoprofilnim slučajevima odradilo svoj posao. Mamiću na osječkom sudu nije popušteno niti milimetra i to je paradoks i tuga ovog cijelog sustava. On je iznimno ljut na ljude koji su mu došli glave, a pokazuje i činjenicu da je pravosuđe laka meta.”

Naša je reporterka Mašenka Vukadinović odvjetnika Pavasovića Viskovića upitala je li moguće da Mamić postane pokajnik u hrvatskom pravosuđu.

“Ako se tome nada, netko ga je iskoristio. Niti će Tadić niti će Mamić dobiti pokajnicu, a nitko u DORH-u neće napraviti to da jednom takvom opskurnom liku ide na ruku”, rekao je Pavasović Visković.

“Sve se na kraju balade svodi na Mamića i to što on tvrdi. Imat ćete još nekoliko svjedoka iz Dinama, novac koji je navodno predan za mito je prikupila predsjednica uprave Dinama, koja je sad u statusu svjedoka, ali moguće da preraste u nešto drugo. Ima provjera vezanih uz putovanje Vekića u Dubai, ali što se tiče mog klijenta isključivo se svodi na ono što Mamić tvrdi”, kazao je odvjetnik.

Objasnio je i kakve su mogućnosti za izručenjem Mamića.

“Sudac istrage zauzeo stav da nema razloga za određivanje istražnog zatvora, jer su u drugim predmetima već određeni istražni zatvori, vidjet ćemo kakav će stav zauzeti vanraspravno vijeće u priči je sigurno da će se u jednom trenutku steći uvjeti temeljem ovoga postupka kojima će Hrvatska zatražiti izručenje od BiH. Tu se vraćamo na drugi teren, a to nije pravosuđe jer je ono činjenicom da se vodi postupak protiv Mamića obavilo posao, ostalo će ostati na politici. Zdravko Mamić će biti ili neće biti izručen Hrvatskoj točno u onoj mjeri koliko politički vrh u Hrvatskoj bude na tome inzistirao. Ako odluka Vlade bude beskompromisno da se on izruči, on će biti izručen”, rekao je Pavasović Visković.

“Odluka BiH da ne izruči Mamića može biti samo politička. Ako politički vrh napravi adekvatan pritisak, on će Mamića dobiti”, rekao je Visković za N1, dodavši da bi bilo “vrlo zgodno da se Mamića dovede u Hrvatsku i dovede u situaciju da progovori”.

ODLUKA DONESENA Dva suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, sudac Krušlin pušten na slobodu

Komentari