PARTIJSKE METODE HDZ na društvenim mrežama dijeli fotografije oporbenih čelnika koji su bili na prosvjedu

Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica na facebooku je u srijedu objavila kako joj je razumljivo nestrpljenje poduzetnika i građana glede restriktivnih epidemioloških mjera, ali da joj je nedopustivo pozivanje na neposluh i kršenje mjera radi zaštite života i zdravlja ljudi.

“Razumljivo je nestrpljenje poduzetnika i građana radi restriktivnih mjera, ali nedopustivo je pozivanje na neposluh i kršenje mjera koje su sve zemlje uvele, i to daleko strože nego u Hrvatskoj, radi zaštite života i zdravlja ljudi”, stoji u objavi HDZ-a.

Uz objavu su priložili i fotografije na kojima su na prosvjedu supredsjednica Centra Marijana Puljak, saborski zastupnici Hrvoje Zekanović i Željko Sačić u društvu Srećka Sladoljeva, vijećnik u Gradu Oroslavju Viktor Šimunić te televizijski voditelj Velimir Bujanec u društvu Zlatka Hasanbegovića i Srećka Sladoljeva.

“Slike zorno pokazuju – prosvjed nije prošao bez podrške oporbe, koja je prvo pozivala na lockdown i policijski sat, a sada se krca u vlak onih poduzetnika koji traže potpuno otvaranje”, navodi se u objavi HDZ-a.



Danas je u organizaciji Udruge Glas Poduzetnika održan veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića na kojem se okupilo između pet i deset tisuća ljudi, a zahtjevi prosvjednika bili su prestanak diskriminatornih mjera, redovito isplaćivanje naknada za zaposlene, ukidanje parafiskalnih nameta i obveznih članarina te odlazak ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Komentari