Palić: Imamo situaciju neslaganja gdje su s jedne strane Vlada i predsjednik Vlade, te predsjednik RH

Mato Palić/Sanjin Strukic/PIXSELL

Već smo naviknuti na sukobe premijer Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića oko izbora Vrhovnog suda.

No posljednji sukob u koji su uvučene i oružane snage RH, nije bezazlen, prijepor je to koji dugoročno može biti opasan i za državu i za vojsku, poručio je u najavi gostovanja u Studiju 4, Petar Vlahov.

“Po mojem sjećanju, nismo do sada od nastanka Hrvatske imali ovakav slučaj. Imali smo situacija da je postojala kohabitacija između neposredno biranog predsjednika republike i parlamentarne većine. Bilo je više situacija, bilo je neslaganja itd. No, sada imamo situaciju neslaganje gdje su s jedne strane Vlada i predsjednik Vlade te predsjednik RH. To nisu samo stvar nekih njihovih netrpeljivosti, u Požegi se zapravo dogodila jedna vrlo ozbiljna situacija”, rekao je Mato Palić, docent na Katedri za Ustavno i europsko pravo.

“Sljedeći naredbu vrhovnog zapovjednika, aktualni načelnik Glavnog stožera OSRH, zapravo je na jednoj svečanosti, zabranio ministru obrane da se obrati onima koji su tamo bili nazočni. Ne znam koliko je gospodin Robert Hranj, koji je hajdemo reći, bio između dvije vatre, bio svjestan što je time napravio”, dodaje.


Komentari