Pacijenti iz zagrebačke bolnice nemaju koronavirus

Pixabay

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je u subotu da se od jutros u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze dva pacijenta za koje se sumnja da imaju koronavirus zbog čega će biti u izolaciji te podvrgnuti testiranju, no poručio je i kako mjesta za paniku nema. Ranije danas je pušten kući, a čekali su se nalazi rezultata za Hrvata koji je mjesec dana boravio u Kini.

Kući je ranije pušten Kinez koji je došao iz Belgije, a koji je bio u kontaktu s mamom koja je došla iz Kine.

Kako doznaje reporterka N1 televizije, Vanja Kranic, bolesnik koji je danas zaprimljen u Kliniku za infektivne bolesti je negativan na koronavirus

Radi se o Hrvatu koji je nedavno bio u Kini, tamo je bio bolestan i dobio antibiotik. Antibiotik mu pomogao, on se vratio u Hrvatsku, ali je i dalje kašljao.



Kinez pak nije imao indikacije za testiranje na koronavirus – nije boravio, niti živio u Kini. Za N1 navedene je informacije potvrdila Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Nema mjesta za paniku

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš kazao je u subotu da se od jutros u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze dva pacijenta za koje se sumnja da imaju koronavirus zbog čega će biti u izolaciji te podvrgnuti testiranju, no poručio je i kako mjesta za paniku nema.

MINISTAR ZDRAVSTVA POTVRDIO Zbog sumnje na korona virus dvoje ljudi u bolnici u Zagrebu

Jedan muškarac se u petak sam prijavio u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević zbog kašlja. Vratio se iz Kine, gdje je zbog visoke tjelesne temperature primao antibiotik. Ministar zdravstva Vili Beroš za N1 je objasnio o čemu se radi u tom slučaju.

“Jučer je došao iz područja Kine jedan muški građanin, koji je u Kini bio bolestan, bio je visoko febrilan. Tamo je dobio antibiotik. Sada je bez temperature, međutim, kašlje. Stoga je na pregledu u Infektološkoj klinici. Bit će pregledan, ustanovit će se svi relevantni elementi i u slučaju sumnje, poduzet će se daljne mjere”, rekao je Beroš u telefonskom razgovoru za N1.

Komentari