Ozlijeđena djevojčica i dalje kritično, na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji

screenshot N1

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić iznio je posljednje informacije o teško ozlijeđenoj dvoipolgodišnjoj djevojčici iz Nove Gradiške.

Roić kaže da je djevojčica i dalje u kritičnom stanju na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji uz monitoring vitalnih funkcija.

“I dalje je stanje vrlo ozbiljno”, naglašava Roić.

Upitan jesu li ga tako teške ozlijede na malom djetetu iznenadile, odgovara:



“Klaićeva zbrinjava veliki broj djece i vidjeli smo svakojakih slučajeva, ali kad imate situaciju gdje je dijete od 2,5 godine u tako kritičnom stanju, naravno da je to uvijek vrlo teško i profesionalno i ljudski”.

Rekao je da ne može prejudicirati jesu li prethodne ozljede djeteta utjecale na zdravstveno stanje dok službena istraga ne bude gotova.

“Međutim, dijete je već pri premještaju došlo u vrlo teškom stanju, bez svijesti i vitalno ugroženo. Uz to, nisu bili adekvatni podaci u kojim okolnostima su ozljede nastale. U prvom redu dominiraju problemi sa središnjim živčanim sustavom sa oštećenjem moždanih struktura. Mi kao javna institucija odgovorni smo da upozorimo na svaku takvu situaciju. Nadležne službe će, nadam se, rasvijetili sve okolnosti svih teških ozljeda”, ističe Roić.

“Ne mogu i ne smijem iznositi detalje zdravstvenog stanja, međutim ima nekih indicija za koje bismo mi želeli biti sigurni da su nastali nekim drugim mehanizmom. U ovom trentku ne mogu nikoga okriviti dok se ne rasvijetle svi detalji ovog slučaja”, dodao je.

Roić kaže da je već pri prijemu u Klaićevu dijete bilo u teškom i ugrožavajućem stanju, a takvo je stanje, tvrdi, nažalost i dalje.

“Poduzima se sve ono što je moguće u ovom trenutku”, istaknuo je Roić za N1.

Komentari