Ovo su savjeti vozačima uoči produženog vikenda

Ilustracija Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Vrhunac je turističke sezone i već danima se stvaraju velike gužve na cestama prema Jadranu. Gužve se očekuju i u srijedu jer počinje tzv. produženi vikend. Kod naplatnih kućica u Lučkom pojačani promet moguć je u poslijepodnevnim satima.

“Prošlog vikenda kroz Lučko je prošlo gotovo 240.000 vozila. Kolone automobila bile su dugačke pet do šest kilometara. Iz policije tvrde da se na putovanje izgubilo, odnosno dobilo više tek pola sata”, izvijestio je HRT s naplatne postaje Lučko.

“Imamo zabilježeno na ulazu na autocestu, prema moru, 123 tisuće vozila, a izašlo je 114 tisuća. U prosjeku je to jako veliki broj vozila, 238 tisuća vozila, u odnosu na prošlu godinu bilježi se 25 tisuća vozila više. Nije bilo većih zastoja, sve funkcionira i ide svojim tokom, rekao je Dalibor Majsec, policijski službenik za preventivu u cestovnom promet, Zagreb.

Savjeti građanima

Savjetuje građanima da gledaju upute na portalima, informiraju se putem javnih medija, očekuju manje gužve i ne zaborave činjenicu da putuju na more.



“Činjenica je da predstoji praznik koji građani spajaju s vikendom. Već danas popodne, kada ljudi završe s poslom, očekuje se pojačano priljev vozila prema jugu. Treba ići samo lagano i smireno, a vozačima se predlaže da provjere vozilo, napune spremnike sa svim tekućinama, ali i da ponesu tekućinu i hranu za sebe”.

Dodao je da su najčešće dojave i prekršaji vožnje zaustavnim trakom kada su gužve. “Onda policijski službenici sankcioniraju te prekršaje, ali teško je reći u kojemu broju”, rekao je i najavio da bi ovo, što se prometa tiče, mogao biti udarni vikend.

Komentari