‘OVO JE SMJEŠNO’ Plenković odgovorio Vučiću: Lijepe nam etikete da smo mi ustaška vlada – evo simpatično

Damjan Tadić/Cropix

U ponedjeljak je održana sjednica predsjedništva HDZ-a, a javnosti se nakon nje obratio premijer Andrej Plenković, donosi Direktno.

Osvrnuo se tom prilikom na srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, kojemu je Hrvatska vlada zabranila posjet Jasenovcu.

“Poslali smo poruku da nije bilo vrijeme za takav posjet. Neslužbeno smo doznali da postoji želja da se dođe u nedjelju, ali bez službene najave. Koliko god da se želi diskretno obaviti, on ima reperkusije na domaćine. Rekli smo da nije trenutak niti je metodologija bila za to ispravna. Kada dođe trenutak, možemo o tome govoriti. Hrvatska je uključiva, tolerantna. Danas sam prvi put vidio u srpskim medijima da smo mi ustaška vlada…”, rekao je Plenković.

“Lijepe nam etikete da smo mi ustaška vlada. To djeluje vrijeme, kao da smo vratili vrijeme 30 godina. Svakom mudrom, inteligentnom to je smiješno. Nije baš da nas to previše dira, evo simpatično nam je to”, rekao je.



Osvrnuo se i na Milorada Pupovca.

“Mi surađujemo. Bilo je jako puno onih koji kritiziraju Pupovca zbog suradnje s manjinama i unatoč njima, mi dobivamo povjerenje jednom, dvaput. Vodimo uključivu politiku i ona alternative nema. Manjine su naši građani i želimo ih integrirane i zadovoljne. Ovakve političke situacije nisu ugodne za predstavnike manjina i zato političke poruke ne bi trebali ići preko njih”, kazao je.

 

Komentari