‘OVO JE POLITIČKA TRAGEDIJA’ Milanović opleo po premijeru: Plenković je izdajnik. Ovo je hladna, cinična, sadistička izdaja

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“.

Pitali su ga novina kako komentira pritužbe visokog predstavnika u BiH na njegovo ponašanje.

“Što hoće taj čovjek? Pritužba visokog predstavnika na mene? Žalio se u sarajevskom veleposlanstvu RH. On je tamo ilegalno. Uopće se drzne reagirati na ono što ja kažem. On se kad god trebala mača lati i povlači iz korica svoje ovlasti, ali Izborni zakon. Očito postoje kriteriji koje mu netko šapće. Što ga sprječava da svojom odlukom odluku Ustavnog suda BiH pretvori u Zakon i stvar je riješena? Njegove ovlasti su općenito problematične. Može što hoće, ali kad ih već ima, zašto ne postupi kako treba? Stvar je jednostavna. To sam jučer rekao tim ništarijama, a Plenković je izdajnik”, rekao je Milanović.

“Plenković je izdajnik, ponavljam tu riječ. Ta riječ njega svrbi. Ovo je politička tragedija. On sramoti Hrvatsku, ovo je hladna, cinična, sadistička izdaja”, rekao je.



Potom se osvrnuo na izjavu ministra Gordana Grlića Radmana da BiH nije uredna država koja može dobiti kandidaturu za EU.

“Princ od kafilerije maznute u privatizaciji jučer u Otvorenom objašnjava da je BiH hrpa smeća i da je Ukrajina kao bolja. Da nisam bio tamo, mogao bi mi prodati dribling, ali sve vidim”.

“Ovakvo laganje… Grlić Radman kaže da je BiH disfunkcionalna, a Ukrajina može koja se raspada pod radom, ali BiH idemo uništiti. To je valjda da se Plenkovićev projekt ‘Ljubimac’ ne ugrozi. Umirem od stida. Umirem od stida, a ne bih trebao”, govori.

“Ovo što su Slovenci napravili je džentelmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zamjeram što šute. Nemaš pravo šutiti. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih…”, rekao je.

Komentari