Ovo je očito neki trend: Nakon što su roditelji ostavili dijete u autu u Banja Luci, isti slučaj dogodio se i u Njemačkoj

Danas smo već pisali o strašnom činu u kojem su roditelji iz BiH ostavili svoje dijete u autu, a ono je uslijed velikih vrućina preminulo. Isti slučaj dogodio se i u Njemačkoj samo što je ovdje bilo dvoje djece. Srećom, svi su živi.

Policija je na mjestu događaja zatekla 28-godišnju Njemicu koja je netom prije otključala automobil. Djeca su zbog simptoma toplinske iscrpljenosti prevezena u pulsku bolnicu, rehidrirana i puštena. Roditelji su privedeni i pušteni, a tereti ih se za kazneno djelo povrede djetetovih prava i ubijanja ili mučenja životinja.

Policija upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje. Na isto podsjećaju i liječnici: “Morate znati da su mala djeca, dojenčad, vrlo osjetljiva na visoke temperature jer su njihovi organizmi za termoregulaciju još uvijek nezreli.”

“I zbog toga su oni podložni ozbiljnim komplikacijama. Dolazi do velikog porasta tjelesne temperature i iznad 40 stupnjeva s oštećenjem prvenstveno mozga, srca, pluća, bubrega. Čak i do smrti”, objašnjava liječnica Davorka Muškardin, iz Hitne medicinske pomoći Zagreb.



Nakon šokantne vijesti iz Poreča, javnost je potresla i ona iz BiH. Nažalost, sa tragičnim ishodom. Četverogodišnja djevojčica preminula je u okolici Banja Luke nakon što je satima bila u zaključanom automobilu, izvijestili su u nedjelju lokalni mediji.

Prije nešto više od mjesec dana u Kninu je preminulo dijete nakon što se slučajno ostavljeno u automobilu, piše N1.

Komentari