Ovako je govorio Vrdoljak prije nego se povukao iz javnosti: Uredit ćemo državu, kao što smo uredili Janaf

Dragan Matic / CROPIX

U zagrebačkom Remetincu posljednjih je dana opet velika gužva, slila se naime ondje vojska uglednika, koji su se pridružili donedavnoj kolegici Josipi Rimac, koja je u medijima označena kao glavna protagonistica afere Vjetroelektrane.

Odnedavno u Remetincu sjede i akteri afere Janaf, koja poprima sve ozbiljniju dimenziju, ali i nameće cijeli niz pitanja, na koja prosječna hrvatska javnost odgovore vjerojatno nikada neće niti dobiti. Nije tako do danas razjašnjeno radi čega se čekalo s uhićenjem Dragana Kovačevića koji je u trenutku primanja mita od skoro dva milijuna kuna bio pod policijskim nadzorom, ali je zato poznato da mu je baš u tim trenucima društvo radio suprug bivše predsjednice, prvi gospodin Jakov Kitarović, piše Dnevno.

Ima li izbjegavanje uhićenja veze baš s tim detaljem, još je jedno od pitanja koje ostaju u zraku. Nije nepoznato da je Kovačević HNS-ov kadar, u tim trenucima dok ga je policija nadzirala njegova je strančica bila strateški partner prošle Plenkovićeve vlade, čija je opstojnost ovisila o rukama žetončića, koji su premijera pritiskali i ucjenjivali na svakom koraku.

Je li i to jedan od razloga radi kojih su policijski službenici izbjegli Kovačevićevo hapšenje?Ima li ikakve veze s time donedavni predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, koji se nedavno naprasno povukao iz javnosti baš u jeku afere Vjetroelektrane zbog koje ga je javno prozivao Radimir Čačić. Vrdoljak je i kao ministar gospodarstva, i kao prvi čovjek HNS-a bio čest gost na raznim Janafovim okruglim stolovima, i skupovima pa je tako primjerice u nazočnosti bivše ministrice graditeljstva u rad pustio modernizirani Janafov Terminal Žitnjak.



”Kakav smo JANAF preuzeli, u hrđi u tehnologiji koja je zastarjela, koja nije čuvala okoliš i sad možete ovdje vidjeti kako to sve izgleda nakon dvije godine. Kakav smo JANAF preuzeli u hrđi i kakve smo rezultate napravili tako smo preuzeli i dobar dio države, zastarjelu i u hrđi, i ovdje se na plastičan način može vidjeti koliko vremena treba da se nešto popravi. Kakav smo JANAF preuzeli, što smo sve napravili od JANAF-a tako ćemo i od lijepe naše države”, govorio je Vrdoljak, koji se po kuloarima zadnjih nekoliko dana također spominje u kontekstu uhićenja, no u te kuloarske priče ipak je teško povjerovati, navodi Dnevno.

Komentari