Otklonjene poteškoće na platformi Cijepise.zdravlje.hr, ide se po prioritetima

Foto: screenshot

Zbog tehničkih problema i pucanja automatske obrade datoteke prilikom obrade mailova građana za preostale termine za cijepljenje u utorak 13. travnja na masovnom punktu na Zagrebačkom Velesajmu, termini građana nisu se popunili prema potvrđenom ugovorenom algoritmu te je mimo prioritetne skupine pozvana mlađa populacija.

Tijekom jutra, 12. travnja sve nepravilnosti su otklonjene i platforma cijepise.zdravlje.hr radi bez poteškoća.

Bez obzira na tehničke nepravilnosti koje su prethodile navedenim pozivima na cijepljenje, termini nisu ukinuti te se pozivaju mlađi građani da se na njih odazovu.

U narednim pozivima na masovni punkt, kao i dosad, prednost imaju zainteresirani građani koji spadaju u prioritetnu skupinu iznad 65 godina i s kroničnim bolestima, a pozivi prema mlađima i onima bez kroničnih bolesti upućuju se isključivo u slučaju odustajanja onih iz prioritetnih skupina kako bi se u potpunosti popunio kapacitet masovnog punkta na Zagrebačkom Velesajmu.



Pacijenti koji su se javili svom liječniku obiteljske medicine, a nisu su se prijavili putem platforme cijepise.zdravlje.hr neće zbog toga dobiti kasniji termin već su prijavljeni prema listi prioriteta.

Kako bi se što više popunio kapacitet masovnog punkta na Velesajmu, svakodnevno se prati odaziv zainteresiranih na svakom kanalu središnjeg sustava registriranih te sukladno tome definira optimalni miks prijavljenih kako bi se realizirala maksimalna popunjenost masovnog punkta, prenosi HRT.

Komentari