Otac i brat osumnjičenog za ubojstvo nisu ispitani na Sudu jer su pod stresom

N1

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac novinarima je rekao kako će otac i brat osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu biti ispitani idući tjedan, jer danas to nisu mogli zbog pretrpljenog stresa.

“Na ispitivanju pred sucem istrage bili su pozvani otac i brat osumnjičenika, ali su zbog jučerašnjeg događaja pod stresom i zbog toga nisu danas mogli dati izjavu. Obvezali su se da će idući tjedan državnom odvjetniku koji vodi istragu, kada budu spremni, dati izjavu. Dakle, neće koristiti blagodat nesvjedočenja i oni će svjedočiti, ali danas to nisu bili u stanju”, kazao je Damir Romac.

“Daljnja procedura je takva da istragu vodi državni odvjetnik, pa o tome ne mogu govoriti, ali pretpostavljam da će spis biti poslan u Zagreb, gdje će biti provedeno vještačenje nad osumnjičenikom.

Pitanje je što će ih državni odvjetnik i sudac istrage pitati, oni nisu bili očevici, ali vjerojatno o kontekstu događaja imaju neka saznanja. Istragu vodi državni odvjetnik, ali u situaciji kada se ispituju svjedoci koji su rodbina, koji imaju po zakonu pravo ne svjedočiti, onda ih ispituje i sudac istrage”, rekao je Romac.



Podsjetimo, brata osumnjičenog za ubojstvo u Splitu sinoć je napalo više osoba. Zbog toga danas nije izašao pred suca.

Napadnut mlađi brat Filipa Zavadlava, potvrdio i odvjetnik

Komentari