Otac i brat Filipa Zavadlava niti ovaj tjedan neće na sud

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Otac i brat Filipa Zavadlava (25) osumnjičenog za teško trostruko ubojstvo u Splitu ni ovoga tjedna neće biti saslušani kod suca istrage Županijskog suda u Splitu, kao ni u državnom odvjetništvu, doznaje se na sudu i od Filipovog branitelja, zagrebačkog odvjetnika Branka Šerića.

“Otac i brat moga branjenika su privilegirani svjedoci koji ne mogu bez mene dati izjavu. Mora se sprovesti dokazno ročište kod suca istrage, a kako na tom ročištu trebam i ja biti prisutan ostaje da se dogovorimo”, kazao je za Hinu odvjetnik Šerić.

Ante i Stanislav Zavadlav prošlog su tjedna sucu istrage Mlađanu Prvanu rekli kako ne mogu dati izjavu zbog stresa koji je bio izazvan fizičkim napadom na Stanislava koji dan ranije, a koji se dogodio u autobusu na splitskom predjelu Kila.

Naknadno su se javili sucu i kazali da će izjavu dati zamjeniku državnog odvjetnika obećavši da će to sve obaviti ovaj tjedan. Neslužbeno se doznaje kako je ovoga tjedna zamjenik državnog odvjetnika stupio u kontakt sa Antom Zavadlavom koji mu je rekao da ne može doći na sud bez odvjetnika Branka Šerića do kojega, kako je rekao, ne može doći.



Za to vrijeme je Filip Zavadlav iz zagrebačke zatvorske bolnice u Svetošimunskoj prebačen u Kliniku za psihijatriju Vrapče u Zagrebu gdje će se nad njim obaviti vještačenje, a prvi bi nalaz trebao biti poznat za oko mjesec dana. Do prebacivanja Filipa Zavadlava u Kliniku došlo je po nalogu suda.

Šerić je ranije potvrdio da je u utorak počelo psihijatrijsko vještačenje u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče.

Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, privremeno je prevezen na psihijatrijsko vještanje u bolnicu Vrapče iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.

U izjavi za Hinu odvjetnik Šerić je potvrdio da se nad Zavadlavom vrši vještačenje na psihijatriji u Vrapču, no ne zna hoće li tim psihijatara odlučiti da ondje ostane i koliko dugo, ili će se vratiti u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku.

Komentari