Otac bludničio nad svojom kćeri, tužitelji traže uvjetnu kaznu

Pixabay

Podignuta je optužnica protiv oca (38) iz Križevaca koji je bludničio nad svojom izvanbračnom kćeri (16) te se nametljivo ponašao prema njoj i njezinoj majci.

Prema optužnici, otac je u kafiću u Križevcima u lipnju 2014. u nakani zadovoljenja spolnog nagona milovao po bedrima i leđima malodobnu kći te je na prijevaru natjerao da ga poljubi u usta.

Dan kasnije, u drugom kafiću pitao ju je “je li imala spolni odnos i bi li htjela imati spolni odnos s muškarcem” te ju je opet na prijevaru natjerao da ga poljubi u usta. Isto je činio i prema bivšoj izvanbračnoj supruzi, majci njegove kćeri.

Otac je tijekom istrage sve opovrgnuo tvrdeći kako je samo htio uspostaviti kontakt s izvanbračnom kćeri koju je upoznao tek 2014., kad je napunila 16 godina.



Gnjusna pisma i poruke

Njegova kći pak priznala je kako mu se prva javila putem Facebooka za svoj 16. rođendan. Našli su se potom u kafiću, ali nakon nekoliko susreta počeo ju je spolno uznemiravati.

Nakon toga, prekinula je svaki kontakt s njim, ali on je bio nametljiv i pratio ju je po gradu te je slao poruke njezinoj majci. Pisao je da ju voli, pa ga je prijavila policiji.

Majka je potvrdila njezine riječi i otkrila kako su je zgrozile poruke koje je on njezinoj kćeri slao putem Facebooka i u pismima. Čak je pisao i da će ženiti svoju malodobnu kći, nakon čega ga je prijavila policiji i centru za socijalnu skrb.

Općinsko državno odvjetništvo u optužnici traži da se oca proglasi krivim i osudi na godinu dana uvjetnog zatvora, piše Danica.hr.

Komentari