Osumnjičenom 68-godišnjaku za krvoproliće kod Karlovca određen istražni zatvor

Foto: Nikola Vilic/Cropix

68-godišnjaku osumnjičenom da je u petak u Lemić Brdu ubio jednog 65-godišnjaka, a ranio drugog, određen je u nedjelju istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, potvrdio je Hini sudac istrage Mladen Kosijera sa Županijskog suda u Karlovcu.

Takva je odluka donesena na prijedlog državnog odvjetnika Mladena Krajačića.

Sudac Kosijer dodaje da se prilikom saslušanja osumnjičeni branio šutnjom i da mu je po službenoj dužnosti dodijeljen odvjetnik Mario Karaica.

69-godišnji osumnjičenik je u petak oko 18,30 sati došao do obiteljske kuće 65-godišnjaka te ga usmrtio iz vatrenog oružja. Zatim je otišao i do kuće drugog 65-godišnjaka i ranio ga hicem. Ispalio je više hitaca prema obiteljskim kućama, a na kraju zapalio i krovište na svojoj kući. Uhićen je kad se htio udaljiti vozilom.Na terenu je bilo više policijskih timova, i to pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije PU karlovačke koji su ubrzo locirali osobu te uspostavili ‘prvi prsten’ osiguranja i stavili potencijalnog počinitelja pod nadzor. S obzirom na to da je bio naoružan i nije bilo poznato ima li u kući još osoba kojima prijeti opasnost, alarmirana je Antiteroristička jedinica Lučko koja ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja.

Komentari