Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu dovezen u Zagreb

Vojko Basic / CROPIX

Nakon što mu je sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio istražni zatvor, Filip Zavadlav koji je osumnjičen za trostruko ubojstvo u Splitu, u večernjim je satima pod jakim policijskim osiguranjem stigao u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Istražni zatvor mu je određen zbog straha da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo, ali i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih djela. Osumnjičenik je bio nesposoban davati svoju izjavu stoga je pozvana sudska psihijatrica koja je ocijenila da on nije raspravno sposoban zbog čega je upućen u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu.

Psihijatrica je navela mišljenje kako zbog sadašnjeg psihičkog stanja okrivljenik nije u mogućnosti dati izjavu, pratiti tijek rasprave, sudjelovati u predlaganju dokaza i savjetovati se sa svojim braniteljem.

Kombi pravosudne policije kojim je Zavadlav odvezen u Zagreb otišao je iz Splita u pratnji službenog vozila i policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske zbog njegove sigurnosti, piše Slobodna Dalmacija.



Razlog jakom policijskom osiguranju bila je bojazan da osumnjičeni Zavadlav putem ne postane žrtva nekoga od prijatelja trojice ubijenih.

Komentari