Osumnjičeni za trostruko ubojstvo nije bio u stanju odgovarati na pitanja

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Varošu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju iznijeti obranu na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, proglašen je raspravno nesposobnim i poslat će se na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, kada je tužitelj Žarko Štrbac vidio kakva je situacija pozvao je stalnu sudsku vještakinju psihijatricu Dolores Britvić.

Nakon razgovora s mladićem procijenila je kako nije raspravno sposoban.

Iza podne je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu, javlja Slobodna.



Podsjetimo, splitska policija je u nedjelju završila kriminalističko istraživanje Zavadlava (25) protiv kojega je podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

U splitskoj policiji se doznaje da je tijekom kasnog popodneva za vrijeme pretrage pronašla 135 grama kokaina u stanu jednog od jučer ubijenih mladića, a oko 18 sati i automatsku pušku u kontejneru na adresi Nazorov put ispod Marjana.

Splićanin Filip Zavadlav u subotu je u oko 15,30 sati u središtu grada ubio trojicu mladića na motorima ispalivši 36 metaka te je oštetio dva vozila. U jednom od tih vozila bile su dvije osobe koje nisu bile meta napada počinitelja.

Nakon trostrukog ubojstva uspio se presvući, te odbaciti automatsku pušku, no policija ju je u nedjelju navečer pronašla nedaleko od mjesta masakra. U potragu za njim bilo je angažirano 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhićen je za 2 sata i 45 minuta u jednom kafiću na Skalicama.

Komentari