OSUMNJIČENE Harale zagrebačkom Dubravom i krale novčanike iz torbica

Ilustracija: Pixabay

Sumnja se da su osumnjičene stekle protupravnu imovinsku korist veću od 9 tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom i još jednom zasad nepoznatom ženskom osobom zbog sumnje da su zajedno počinile dva kaznena djela „Krađa“ te da je 39-godišnjakinja još sama počinila pet kaznenih djela „Krađa“ i dva kaznena djela „Računalna prijevara“ od kojih je jedno djelo ostalo u pokušaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da su osumnjičene, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, zajedno ili 39-godišnjakinja sama od sredine svibnja do početka srpnja 2021. godine, najčešće u prijepodnevnim satima, na području Dubrave hodajući nogostupom, s leđa prilazile oštećenim osobama nakon čega bi otvarale patent zatvarače torbi ili ruksaka ili su torbe i ruksaci bili otvoreni, iz kojih bi potom otuđivale novčanike. Otuđeni novac i kartice bi zadržale za sebe, a novčanike bi odbacile. Otuđene bankovne kartice osumnjičena je potom zloporabila na bankomatima pokušavajući podići novac, a jednom je uspjela otuđenom karticom s bankomata pomoću valjanog PIN-a podići 2000 kuna.

Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima iznosi oko 9500 kuna.



Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagreb, priopćili su iz PU zagrebačke.

Komentari