OSUĐUJE, ALI NE BI KAZNIO! Aladrović o cijepljenju preko reda: ‘To je neodgovorno, ali sad nije vrijeme da se bavimo posljedicama’

Darko Tomas / CROPIX

Ovih dana medijske stupce puni cijepljenje preko reda. Podsjećamo, koliko je poznato, preko reda su se cijepili zagrebački rektor Damir Boras, predsjednik HGK-a Luka Burilović i druge javne osobe.

Također, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti i članica Stožera, Alemka Markotić potvrdila je u petak da se u toj klinici cijepila njezina 84-godišnja majka koja je kronični bolesnik.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao kako prekoredno cijepljenje treba osuditi. Ipak kazne za navedeno ne postoje, pa sve ostaje na moralnoj odgovornosti.

Navedeno je i komentirao ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna” istaknuvši da nije vrijeme da se bavimo posljedicama.



“Mogu reći još jednom da je to stvarno društveno neodgovorno, društveno neprihvatljivo, međutim da li treba biti posljedica? Pa možda nije vrijeme da se bavimo posljedicama, možda je trenutak da zapravo svi ovu društvenu temu zapravo dignemo na neku razinu kako bi progovorili o tome i kako se to ne bi događalo u budućnosti. Ja sam siguran da će nakon ovakvih napisa po medijima ovakva praksa prestati”, poručio je.

Komentari