Ostojić: Problem su velika okupljanja i veliki i nagli dolazak gostiju iz Velike Britanije

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić komentirao je pogoršanu epidemiološku situaciju.

Nakon što je hrvatska obala završila u narančastom, Ostojić kaže: vidjeli smo posljedice.

“Takvo se stanje i vidi u rezervacijama. Nije bilo velikog otkazivanja, ali su bile usporene. I bilo je puno upita”, rekao je Ostojić za RTL i potom komentirao javna okupljanja:

“Poručio bi Stožeru da slušaju apele i prijedloge epidemiologa i da onda donose odluke. Vidimo da su to potencijalni izvori zaraze. Mi apeliramo da se strože kontroliraju mjere. Kontrole i sankcije su preblage”, jasno će.



Druge zemlje su već crvene, što mi moramo napraviti da nam se to ne dogodi?

“Moramo izbjeći njihove greške. To su velika okupljanja i veliki i nagli dolazak gostiju iz Velike Britanije”, rekao je.

Na pitanje je li za zabranu okupljanja i dalje, Ostojić odgovara:

“Tu postoje nadležna tijela koja donose odluke. Mi ukazujemo na činjenice da su već sada izvori, manjih, zaraza. To je lani naprasno prekinulo sezonu 15. kolovoza. I želimo da se to ove godine ne dogodi.

Glavni hrvatski epidemiolog, g. Kaić je prošli tjedan bio sasvim jasan. Mi respektiramo struku, uzmemo u obzir njihove prijedloge i nakon toga treba donijeti odluku. Ako to ne budemo radili, idemo u crvenu zonu.

Ako bi se to dogodilo ove godine, to bi bio katastrofalan ishod, ne samo za turistički sektor, nego i za gospodarstvo u cjelini, za proračun i hrvatsku državu u cijelini”, zaključio je.

Komentari