Ostojić: Potrebno je ujediniti sve snage. Moguća je i suradnja s Mostom da se makne loš HDZ

Sasa Buric / CROPIX

SDP-ov Ranko Ostojić pokušat će u Splitsko-dalmatinskoj županiji s trona srušiti HDZ-ova župana Blaženka Bobana, a s kojim adutima će ići na Bobana otkrio je za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje je li ljut na stranku što mu nije pomogla, Ranko Ostojić je rekao da nema potrebe to spominjati.

“Radio sam kao inače, dao sve od sebe. Rezultat je uzdrmani HDZ u županiji”, kaže Ostojić za Novu TV te dodaje kako je drugi krug nova utakmica i “prilika da se HDZ skine s trona”.

Spomenuo je i neke probleme koje muče Splitsko-dalmatinsku županiju, a to su nezaposlenost, nedostatak prostornog plana, najgori su po povlačenju EU sredstava…



‘To će biti stvar za SDP’

Kandidat za župana kaže i kako je moguća suradnja s Mostom.

“Potrebno je ujediniti sve snage i pokazati volju da se makne loš HDZ. Spremnost mora biti da se lošu vlast zamijeni, to podrazumijeva i suradnju s Mostom”, kaže Ostojić te dodaje kako se ne radi o prevari birača te kako bi oporba mogla doći do toga da ima većinu u županijskoj skupštini.

Osvrnuo se i na protukandidata Blaženka Bobana kojeg je nazvao Plamenko. Reporterka ga je na to upitala “zovete ga Plamenko”, a Ostojić je odgovorio potvrdno te objasnio: “Plamenko Boban je dobio više glasova u prvom krugu. Hvali se da pali i podmeće, a jedan je od glavnih ljudi u Vatrogasnoj zajednici”. Ostojić dodaje kako je to slika HDZ-a i kako oni funkcioniraju.

“Nema ni kritike s te strane. Znači čovjek se hvali time da je podmetao požare, a nalazi se u rukovodećem tijelu u Vatrogasnoj zajednici koja je tijelo državne uprave”, rekao je Ostojić.

Komentirao je i loš rezultat SDP-a u Zagrebu i Splitu. Ostojić kaže da to nisu jedini gradovi te ističe da su pobijedili u Trogiru i Komiži, a stranka će analizirati rezultate izbora.

Na pitanje treba li netko u stranci odgovarati, odgovara: “To će biti stvar za SDP. Moje mišljenje je da svatko treba snositi odgovornost za ono što je nadležan”.

Komentari