Ostojić o covid putovnicama: Olakšanje putovanja da, ali bez diskriminacije

screenshot

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, komentirao je nadolazeću turističku sezonu, a rekao je i da se ne slaže s uvođenjem tzv. covid putovnica.

“Nevolja nije prošla, ali ljeto smo relativno dobro odradili. Bilo je dosta dana nula slučajeva, no nažalost dogodio se drugi val, idemo ispočetka. Treba se pripremati kao da će sve biti u redu”, rekao je Veljko Ostojić i dodao:

“Mislim da bismo mogli odraditi između prošle i najbolje 2019. Situacija se mijenja iz sata u sat. Velika tržišta poput Velike Britanije napravila su plan. Postoji niz aktivnosti o kojima se razgovara i koje se čine da bi putovanja mogla biti fleksibilnija i da se omogući korektna turistička sezona.”

Ostojić je iznio što on smatra da treba napraviti:



“Prije svega i ove godine će epidemija biti broj jedan. Kao i lani moramo do polovice svibnja biti u zelenom i to trebamo pokazati svima koji imaju ambicije doći u Hrvatsku. Veliki značaj ima komunikacija i informacija, no klasične promo aktivnosti treba staviti u drugi plan. Jedna od takvih snažnih komunikacijskih poruka je covid karta Hrvatske koja se prikazuje na službenom EU portalu i mi inzistiramo da se ta karta radi na razini županija jer tako potičemo i stanovnike da budu disciplinirani i omoguće turizam.”

O covid putovnicama nema najbolje mišljenje: “Teško je to komentirati kad se ne zna što ona znači. Protiv sam ograničenja putovanja, tj. činjenice da bi covid putovnica omogućila ili onemogućila prelazak granica. Mislim da je u redu da to bude neka vrsta olakšica u putovanjima za one koji su se cijepili ili preboljeli bolest. Olakšanje putovanja da, ali bez diskriminacije”, dodao je bivši ministar turizma.

Smatra da je Stay safe in Croatia dobar projekt: “To je pitanje epidemioloških oznaka na smještajnim objektima u zemlji koji imaju cilj pokazati da se pridržavaju propisanih mjera i tako pružiti dodatnu sigurnost i motivaciju gostima da dođu. To je dobar projekt i pokazuje ozbiljnost zemlje u epidemiji”, javlja N1.

Komentari