Ostao je bez kćerke, stana i poduzeća. Iz udruge Glas poduzetnika žele mu pomoći: Ovo je ništa naspram onog što je izgubio

Cropix

Srđan Mladinić nije kriv za izvlačenje novca iz svoje tvrtke SMS, nekad jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki čije smo prerađevine od maslina, džemove i soljenu ribu svi voljeli. Oslobađajuća presuda Županijskog suda u Splitu postala je pravomoćna, potvrdio ju je Vrhovni sud, ali teško se može reći da je pravda zadovoljena.

Naime, Mladinić je u međuvremenu ostao bez tvrtke, obitelji, stana i živi od socijalne pomoći.

Tragedije su se nastavile nizati. Kći Srđana je umrla u studenom 2017. godine. Srđan Mladinić nije imao novca ni za kćerin pogreb. Bez stana je ostao koju godinu prije. Ukop je sufinancirao, navodno, Grad Split. Ni brak Srđana Mladinića nije uspio preživjeti tragedije koje su ih pogodile. Supruga ga je ostavila.

“Čekam pravomoćnost presude u drugom predmetu koji se vodi u Zagrebu, a sada je na Vrhovnom sudu. Do tada ne bih davao nikakve izjave”, rekao je Mladinić za Večernji list.



No, kolege poduzetnici ne žele ga ostaviti na cjedilu. U Facebook grupi “Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0” apeliraju da mu pomognu.

“Možemo li se nekako organizirati i pomoći mu? To jest prvo da provjerimo, ima li volje među nama za tim? Da UGP kontakt uspostavi, ili nekakav račun predvidi gdje možemo uplatit svako pokoji iznos i nakupi se. Kad bi većina iz grupe dala makar 5 kuna, skupilo bi se 300 tisuća kuna (5kn x 60,000). To je ništa naspram onog što je izgubio, ali bi bar s tim iznosom imao nekakve šanse za nastavak života i oporavak, jer normalne šanse mu država neće pružiti! Sutra ovo možemo bit mi, pa tko će nama tada pomoći ako mi njemu nismo sada? Ajmo!”, stoji u objavi u grupi.

U vrijeme pisanja ovog članka bilo je više od 800 komentara, a poduzetnici su složni – žele mu pomoći.

“P.S. Fond možemo nazvati odštetnim fondom. Uvjerena sam da bi ovako sposoban i vrijedan pojedinac taj iznos jedino pod tim nazivom i prihvatio, a odštetu zaslužuje, no pravosuđe mu to ili neće dati ili hoće tek za 20-ak godina. S obzirom na to što je sve kreirao za vrijeme života prije no su ga uništili, ne sumnjam sam da će iznova opet novu vrijednost stvoriti!”, stoji u zaključku objave.

Komentari