Osobe hospitalizirane u Rijeci nemaju koronavirus

Marko Miscevic/ CROPIX

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirano je dvoje ljudi. Oboje su zaprimljeni zbog respiratornih problema, no nalazi su negativni.

Ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju je potvrdio negativan nalaz dvoje pacijenata koji su zaprimljeni na riječki KBC zbog sumnje na koronavirus.

Radi se o jednom talijanskom državljaninu koji je stigao u sklopu studentske razmjene, dok je druga osoba zaprimljena u bolnicu žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji. Njihovi uzorci poslani su ranije na analizu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’. Osmogodišnja djevojčica iz Italije zadržana je na Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Završio je i sastanak kriznog stožera u Vladi, piše Večernji list.



U Italiji epidemija prerasta u nacionalnu krizu

TALIJANSKA VLADA ODLUČILA IZOLIRATI 11 GRADOVA ZBOG KORONAVIRUSA Odgođen karneval u Veneciji, zatvaraju se škole u Milanu, otkazane utakmice

Podsjetimo, u Italiji je održan hitan sastanak nakon što je porastao broj zaraženih. Talijanska vlada odlučila je staviti u izolaciju deset gradova i općina u kojima ima najviše zaraženih i to u regijama Lombardiji i Venetu. Osim toga odlučeno je da će policija nadzirati to području, a ako bude potrebno bit će pozvana i vojska.

Komentari