Osnovano znanstveno vijeće JGL-a kako bi se ojačao znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja tvrtke

Foto arhiva JGL

Nezavisno i međunarodno tijelo – Znanstveno vijeće Jadran Galenskog Laboratorija (JGL), koje okuplja domaće i inozemne stručnjake osnovano je u četvrtak u Rijeci. Ono će ojačati znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja te farmaceutske kompanije, priopćeno je iz JGL-a.

U vijeću je deset međunarodnih eksperata iz područja farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka s praktičnim, regulatornim, kliničkim i industrijskim iskustvom. Iz JGL navode da je riječ o vrhunskim znanstvenicima i stručnjacima. To su: Jag Ahluwalia, Andreas Bilstein, Henning H. Blume, Vasil Ivanovič Popovič, Sonja Jandroković, Stipan Jonjić, Jasmina Lovrić, Marina A. Mokronosova, Özgen Özer i Vladimir Trkulja.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić istaknuo je da “JGL želi biti inovator u razvoju naprednih, diferenciranih proizvoda u tri strateška terapijska područja te tvrtke – gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji”.

“Paralelno s realizacijom projekta INTEGRA 2020, kojim ćemo objediniti i snažno ojačati naše istraživačko-razvojne i proizvodne kapacitete, osnivanje Znanstvenog vijeća je dodatni iskorak u razvoju inovativnih proizvoda, kojim stvaramo svoj znanstveno-inovacijski ekosustav”, rekao je Vučić.


Naglasio je da je cilj tog tijela da, u suradnji s timom JGL-a, usmjerava postojeće i razvija nove ideje za proizvodni i tehnološki portfelj kompanije s čvrstim znanstvenim obrazloženjem.

Znanstvenim vijećem JGL-a koordinira direktorica Znanstveno-stručnih operacija Zdravka Knežević. Ona je sudjelovala u nizu sličnih, globalnih projekata.

Ima više od 30 godina iskustva u području istraživanja i razvoja, registracija te klinike i medicine, a u početku godine pridružila se timu JGL-a.

“Vjerujem da je ovo veliki napredak za JGL, naše timove i Hrvatsku, jer ćemo moći razvijati nove proizvode u korist naših pacijenata i potreba liječenja koje nam nosi današnji život, a u čemu znanost vodi glavnu riječ”, rekla je Zdravka Knežević, navodi se u priopćenju.

Komentari