Osijek: Za Uskrs bez novoboljelih od koronavirusa

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Osječko-baranjska županija za Uskrs ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, s obzirom da se negativnima pokazalo svih 77 uzoraka koji su poslani na testiranje, pa je broj oboljelih u županiji ostao na 103 osobe,

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata ukupno testirano 105 uzoraka, 77 s područja ove županije, a 28 iz Vukovarske-srijemske.

Napominju kako se na liječenju u KBC-u nalazi 26 oboljelih osoba, od kojih su tri na respiratoru, a nakon potvrde dvostrukim negativnim testovima broj izliječenih pacijenata povećan je na ukupno 11 osoba.

Na liječenju u našičkoj Općoj županijskoj bolnici i dalje je samo jedna osoba, a u samoizolaciji ih je ukupno 209, odnosno devet manje nego prethodnog dana.



Osječko baranjska policija je u protekla 24 sata obavila 37 provjera osoba u samoizolaciji, a u tri slučaja osobe nisu zatečene na prijavljenoj adresi, dvije u Našicama i jedna u Đakovu.

Tijekom provjere e-propusnica legitimirane su 2.644 osobe, od kojih šest nije imalo valjane propusnice te im nije dopušten prolazak preko punkta.

Komentari