Osijek: U županiji dvije novoboljele osobe od korona virusa

U Osječko-baranjskoj županiji još su dvije osobe zaražene koronavirusom, od kojih je jedna medicinska sestra, pa je do sada ukupno zabilježeno 105 pozitivnih osoba na virus Covid-19, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare da je jučer ukupno testirano 69 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna, u Osijeku i Čepinu,
Dodao je kako su još dvije osobe izliječene, što je ukupno 13, od toga 12 u Osijeku i jedna u Našicama.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je 27 pacijenata, od toga tri na respiratoru, dok je u našičkoj bolnici hospitalizirana jedna osoba

Ivanović napominje kako su u osječkom KBC-u četiri medicinska djelatnika pozitivna na korona virus, a 21 je u samoizolaciji, dok je iz KBC-a otpušeno 20 pacijenata.
Ističe kako se na području Županije u samoizolaciji trenutno nalazi 198 osoba, što je 11 manje nego jučer, a policija je jučer evidentirala samo jedno kršenje samoizolacije, i to na području Belišća, te pet građana bez valjane e-propusnice.



Izvijestio je da Uskrs na području Županije “prošao bez izgreda” te zahvalio policiji, lokalnim stožerima Civilne zaštite i zdravstvenim djelatnicima, na uloženim naporima.

Komentari