Osječanin u improviziranom laboratoriju uzgajao marihuanu: Pronađeno 2,5 kilograma

Foto: PU osječko-baranjska

Osječko-baranjska policija uhitila je 35-godišnjeg Osječanina, u čijem su improviziranom laboratoriju za uzgoj marihuane pronašli oko 2,5 kilograma ove biljke te stabiljike i sadnice marihuane, izvijestila je policija u utorak.

Tijekom pretrage osunjičenikove kuće policajci su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane, izgrađen kao plastenik, opremljen ventilatorima, sustavom za navodnjavanje reguliranim tajmerom, kontrolom vlage i temperature te drugim uređajima za intenzivni uzgoj.

U laboratoriju su pronađene kontejnerske sadnice marihuane u visokoj fazi uzgoja visine do 160 centimetara, više vreća cvjetova i listova marihuane težine oko 2,5 kilograma, oko 160 grana stabljike marihuane s listovima i cvjetovima dužine do 150 centimetara u fazi sušenja.

Osumnjičeni 31-godišnjak je uhićen, a policija ga tereti za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Foto: PU osječko-baranjska

Tijekom prvih osam mjeseci 2020. osječko-baranjska policija ukupno je imala 177 zapljena različitih vrsta droga, među kojima 17 zapljena amfetamina u ukupnoj količini više od 1,8 kilograma, kao i 121 zapljenu marihuane, ukupne težine od oko sedam kilograma, a u što ne ulazi i jučerašnja zapljena marihuane od oko 2,5 kilograma, ističu u policiji.

Komentari