Orkanska bura i snijeg rade velike probleme u prometu, oni koji ne moraju neka ne kreću na put!

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Snijeg je zatrpao mnoge autoceste u zemlji. Iz HAK-a javljaju da je zbog orkanske bure za sav promet zatvorena Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Preporuka je svima koji mogu – da ne kreću na put.

U Gorskom kotaru temperature u utorak ujutro bile su oko nule što je za desetak stupnjeva niže nego jučer. U Delnicama je jutros izmjereno 7, a u naselju Begovu Razdolju 10 centimetara snijega.

Zbog olujnog vjetra i snijega trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto, a preporuka je svima koji mogu da ne kreću na put, poručuju iz HAK-a.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.Promet je dozvoljen samo za osobna vozila:

autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje

autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice

Jadranskom magistralom (DC8) između Senja i Karlobaga

državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)

na Paškom mostu.

Na autocesti Draga-Šmrika (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti (LC58107) Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

U prekidu trajektne linije

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen,Šibenik-Kaprije-Žirje; Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Mali Lošinj-Cres-Rijeka; Novalja-Rab-Rijeka.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione više od 3 tone nosivosti.

Vremenska prognoza DHMZ-a za poslijepodne

“Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, a u Dalmaciji i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. U gorju susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega nošenog burom može biti na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, na jugu jugo u okretanju na jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, a na Jadranu od 8 na sjevernom do 16 °C na južnom dijelu”, poručuju iz DHMZ-a, prenosi HRT.

Komentari