Organizator karnevala u Imotskom pozira pokraj kukastog križa; Bauk podnio prijavu

Facebook / screenshot

Na karnevalu u Imotskom, na kojem je bilo i najviše djece, u nedjelju je spaljen istospolni par s djetetom. Da stvar bude još bizarnija, na čelu djeteta gay para bila je naslikana crvena zvijezda petokraka. Incident je izazvao oštre reakcije u Hrvatskoj.

Organizator pokladnih događanja u Imotskom je društvo “Bakove svečanosti”, a njezin predsjednik Milivoj Đuka o spornom je spaljivanju rekao: “Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno”.

Organizatoru Đuki nije strano ni slikati se pokraj kukastog križa pa tu fotografiju podijeliti javno na društvenim mrežama.

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk podnio je u ponedjeljak kaznenu prijavu zbog paljenja lutaka istospolnog para s udomljenim djetetom na karnevalu u Imotskom jer to smatra javnim pozivom na nasilje i mržnju zbog spolne orijentacije, a ne karnavalskim običajem u kojem se spaljuje i izruguje moćnike.



Bauk podnio prijavu: Vlast ili institucija – to nije problem. Ovo je javni poziv na nasilje i mržnju zbog spolne orijentacije

Komentari