Oreščanin: Postoje glasine da će mjere biti produžene do kraja ovog ili sljedećeg mjeseca

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika komentirao je vladine gospodarske mjere pomoći poduzetnicima, koje su na snazi do sutra. Hoće li mjere biti produžene – još uvijek se ne zna.

“Postoje glasine da će mjere biti produžene do kraja ovog ili sljedećeg mjeseca. Razočarani smo, vidjeli smo da ukidanje propusnica nije dovelo do porasta broja zaraženih, kao ni potres. Ne vidimo da zatvorene djelatnosti – ugostitelji, barovi, teretane – uzrokuju povećanje broja zaraženih”, rekao je za N1.

Dio zatvorenih ugostitelja ove je dane proveo u mobilnim kuhinjama na području Sisačko-moslovačke županije volontirajući i pripremajući hranu, a za koji dan kad se vrate doma, neće smjeti raditi to isto u svojim prostorijama”, rekao je Oreščanin.


Vladi su iz UGP-a uputili dva zahtjeva – da donatori budu oslobođeni PDV-a, što je danas prihvaćeno, te da se poduzetnici s područja potresom pogođene županije oslobode poreza na dohodak i doprinosa.

Zasad je UGP skupio preko 2,5 milijuna kuna pomoći za Sisačko-moslovačku županiju, a danas su dostavili i prvi kontejner.

Prepucavanja treba izbjeći, a dobro obavljen posao pohvaliti

“Svijest građana i poduzetnika je da otpočetka to neće biti dobro organizirano… Vladi i službama dali smo prostor od sedam dana da se organiziraju”, rekao je, dodavši da bi se prepucavanja između Vlade i lokalnih dužnosnika, koja se mogu čuti zadnja dva dana, trebala izbjeći.

“Nije bitno tko je stigao prvi i napravio više, bitno je da se ljudima pomogne i onaj, tko je posao napravio dobro, bude pohvaljen”, ističe Dražen Oreščanin.

Kaže kako će UGP ponovno pisati Vladi da dozvoli poduzetnicima da rade. “Ljudi su u najvećem broju slučajeva pokazali odgovornost”, rekao je.

Komentari